25 jaar Jo Kolk Studiefonds

Ter ere van het lustrum is een serie podcasts gemaakt. Na iedere korte introductie volgt het linkje naar de podcast. Als eerste is hier de trailer te beluisteren.

Netty Vink-Blijleven

Van 1998-2002 was Netty secretaris van het bestuur Jo Kolk Studiefonds. Oud landelijk voorzitter VVAO, Initiatiefneemster van het JKF. Luister hier de podcast met Netty Vink-Bijleven.

Leni van Strien-Gerritsen en Jeanette Eindhoven

Leni was van 2002-2011 voorzitter van het Jo Kolk Studiefonds. Jeanette is Voorzitter van het Jo Kolk Studiefonds sinds 2017. Luister hier de podcast met Leni van Strien-Gerritsen en Jeanette Eindhoven.

Francien Bossema en Ajla Mujcic

Francien Bossema studeerde wiskunde met als specialisatie Science Communication and Society. Zij kreeg in 2021 een reisbeurs om in het kader van haar promotieonderzoek onderzoek te doen in het British Museum in Londen. Zij hoopt in 2023 te promoveren. (Voorlopige) titel van haar proefschrift is : Computed Tomography for Cultural Heritage: Algorithms and Application. Meer info op de academische website van Francien fgbossema.github.io. Klinisch psychloog Ajla Mujcic heeft psychologie en wijsbegeerte gestudeerd. In 2018 kreeg Ajla een reisbeurs om in het kader van haar promotieonderzoek onderzoek te doen bij het UCL in Londen. Zij is in 2022 gerpromoveerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De titel van haar proefschrift luidt: Digital support for alcohol moderation and smoking cessation in cancer survivor.
Luister hier de podcast met Francien Bossema en Ajla Mujcic.

Lobna Abdo en Joyeuse Umutesi

Lobna studeerde economie in Damascus. Zij kreeg in 2021 en 2022 een beurs om de Master Taalwetenschap Nederlands als 2e taal en meertaligheid te volgen. Daarmee kon zij haar kans op herintreden op de arbeidsmarkt vergroten. Zij won in 2022 de UAF-award. Inmiddels werkt zij als beleidsadviseur Inburgering en Taal bij Gemeente Amsterdam en is docent Nederlands als tweede taal (NT2) bij VU-NT2.
Joyeuse studeerde psychologie in Goma (Democratische Republiek Congo). Zij kreeg in 2021 een beurs voor de deeltijd lerarenopleiding Frans om haar kans op herintreden op de arbeidsmarkt te vergroten. Inmiddels werkt zij als woonbegeleider bij het Centraal Opvang voor Asielzoekers.
Luister hier de podcast met Lobna Abdo en Joyeuse Umutesi.

Voorbereiding, opname en interviews door Gaetana Ferla. Gaetana is dagvoorzitter, moderator en interviewer. Met haar achtergrond in journalistiek en communicatie weet ze goed door te vragen en het tempo erin te houden. Haar manier van interviewen omschrijft zich het best als nieuwsgierig, enthousiast en scherp: altijd op zoek naar mooie verhalen. Montage door Niels Lunsing van Blik op de Maatschappij.

Hieronder een aantal foto's die gemaakt zijn tijdens de feestelijke lunch van 7 juli 2023.


Lunch met oud-bestuursleden en met bestuursleden van andere fondsen die vrouwen ondersteunen.

Bestuur Jo Kolk Studiefonds. V.l.n.r. Jenneke Bosch, Jeanette Eindhoven, Diete Swierstra, Marieke van Haaren (niet op foto: Charlotte Bonga)