Ervaringen

Het was een onvergetelijke ervaring! Ik heb niet alleen mijn academische vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en geleerd hoe ik een wetenschappelijk onderzoek kan uitvoeren en hier een wetenschappelijk artikel bij schrijven, maar ik heb ook mezelf op persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen. Ik heb mezelf beter leren kennen, ik ben verantwoordelijker geworden en ik heb een groep nieuwe ambitieuze mensen leren kennen die mij nu nog dagelijks motiveren om heb beste uit mezelf te halen. (Student Geneeskunde 2020)

De opgedane kennis en vaardigheden hebben erg veel bijgedragen aan mijn ontwikkeling als onderzoeker. De opgedane vaardigheden kan ik in Nederland verder ontwikkelen en het netwerk zal ik gebruiken bij vervolgonderzoek. …. Ik denk met warme herinneringen terug aan de tijd in het Lab waar ik zeer veel heb geleerd en altijd welkom ben om terug te komen. …. Ik wil jullie dan ook heel erg bedanken voor de mogelijkheid die jullie mij hebben gegeven om naar de VS te vertrekken om onderzoek te doen. (Promovenda 2019)

Mijn verblijf in Sierra Leone heb ik als waardevol ervaren en heeft me nieuwe dingen geleerd. Door alleen te luisteren begon ik mijn vrienden daar meer en meer te begrijpen. Ik heb daar dingen gehoord en gezien die ik altijd zal blijven herinneren en die niet direct in verband staan met mijn onderzoek. ... Samenvattend wil ik stellen dat de afgelopen maanden een geweldige belevenis waren en dat ik er met veel plezier aan terugdenk.(Student Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie 2012)

Ik kan iedereen ten zeerste aanraden om een stage te doen in het buitenland. Ook al moest er voorafgaand veel geregeld worden en hard gewerkt worden, de ervaringen die ik opgedaan heb op zowel wetenschappelijk als persoonlijk gebied, zijn onbetaalbaar en onbeschrijflijk. Ik had deze ervaring zeker niet willen missen. … Ten slotte wil ik de Jo Kolk stichting ten zeerste bedanken voor het toedienen van deze studiebeurs. De financiële steun heeft mij enorm geholpen met het mogelijk maken van deze stage en mijn leven (Student Biologie 2012)

Graag wil u hierbij ten zeerste bedanken voor uw gulle financiële bijdrage aan mijn verblijf in de Verenigde Staten. Dit bezoek van 12 weken heeft mij in staat gesteld kennis te maken en samen te werken met vooraanstaande academici in de bio-ethiek, en mijzelf daardoor te ontwikkelen als jonge onderzoeker. Daarnaast heb ik een vrijwel volledig wetenschappelijk artikel aldaar kunnen opzetten, wat (naar verwachting eind 2016) gepubliceerd zal worden in een ge-peer reviewed, medisch(-ethisch) wetenschappelijk tijdschrift. Dit artikel zal tevens worden opgenomen in mijn proefschrift. (Promovenda Geneeskunde 2016)

Naast het werken in het lab heb ik ook daarbuiten een fantastische tijd gehad in Boston. Het zelfstandig leven in een nieuwe onbekende stad en daar een nieuw leven opbouwen was vooral in het begin erg spannend, maar heeft uiteindelijk ertoe geleid dat ik een grote persoonlijke groei heb doorgemaakt. Ik heb de Verenigde Staten en Amerikanen leren kennen als een prachtig land met lieve, bezorgde en beleefde mensen. Ik heb in mijn vrije tijd geprobeerd zoveel mogelijk te zien van Boston en omgeving, en dit is goed gelukt. Ik heb veel avonturen beleefd, ben in aanraking gekomen met verschillende culturen en heb vooral veel nieuwe vriendschappen gesloten en bijzondere mensen ontmoet. Al met al een ervaring om nooit te vergeten. (Student Moleculair Life Sciences 2016)

….Ik kan niet omschrijven hoeveel het voor mij betekent dat het Jo Kolk Studiefonds heeft besloten mij te steunen tijdens mijn aankomende onderzoeksstage. U heeft deze studente erg blij gemaakt! … Ik ben enorm dankbaar dat het Jo Kolk Studiefonds mij heeft geselecteerd voor deze studiebeurs. (Student Neurowetenschappen Zuid Afrika 2017)

Alles bij elkaar heb ik een bijzonder goede ervaring gehad in Amerika, zo goed dat ik er in augustus van dit jaar weer op bezoek ga. Ik heb een heel aantal nuttige contacten op gedaan, en meerdere mensen (zowel professor als PhD) gevonden die mijn werk van feedback voorzien. Tenslotte, ik wil graag verder als wetenschapper, en ben erg dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om van binnenuit te begrijpen hoe een Amerikaanse universiteit is georganiseerd en welke baan- en beursmogelijkheden er zoal zijn. (promovenda Sociale wetenschappen 2017)

De nascholing heeft me veel theoretisch en praktisch inzicht gegeven dat ik in mijn werk kan toepassen. ... Veel dank. (Docente nascholing master Kunsteducatie (Categorie C) 2017)

Al met al een zeer productief en leerzaam jaar, waarin ik als onderzoeker maar ook als arts enorm gegroeid ben. Het is een uitdaging om in een ander land aan de slag te gaan, nuances in een andere taal te leren, je te verdiepen in een andere bevolkingsgroep met eigen normen en waarden, je te verdiepen in de gezondheidszorg en nieuwe samenwerkingsverbanden op te zetten. (Promovenda Klinische genetica 2014)

Ik vond het een ontzettend leerzame ervaring en ik denk dat ik hier voor de rest van mijn leven, op persoonlijk vlak én tijdens mijn loopbaan als arts, iets aan zal hebben. Niet alleen omdat je veel meemaakt in het ziekenhuis, maar ook omdat je veel over jezelf leert. ….. Voor ik wegging, heb ik Swahili gevolgd als keuzevak aan de universiteit en hier heb ik veel aan gehad. Het grootste gedeelte van de bevolking spreekt namelijk geen Engels. Belangrijk om denk ik in gedachten te houden wanneer je naar een ontwikkelingsland gaat, zeker wanneer het slechts een korte stage betreft als student, is dat je het vooral voor je eigen ontwikkeling doet. Je gaat weinig tot niks kunnen verbeteren in zo'n korte tijd, je kunt hooguit de tropenarts weer wat verder op weg helpen met zijn/haar al lopende onderzoek en uiteraard zelf een leuke wetenschapsstage uitvoeren op een uitzonderlijke locatie! (Student Geneeskunde Tanzania 2019)